Aktiva Seniorer Norra Föreningens programidé är att göra studiebesök, bl.a. besöka olika företag på ön. Den 12 oktober besöktes GEAB´s före detta kontor i Slite med trevligt mottagande av Mait Julin. Hon är vd för Slite Utveckling AB, som bildades 2011 och då köpte byggnaden av GEAB. Affärsidén är att arbetar för att skapa arbetstillfällen och göra norra Gotland mer attraktivt. För att uppnå det målet samarbetar man med Slite intresseförening, en ideell förening med enskilda medlemmar, företag, föreningar och organisationer.
I huset verkar i dag 16 olika enmansföretag. Det handlar bl.a. om film och fotografering, webbdesign, arkitektur, hushållsnära tjänster, kök och inredning, redovisning, formgivning och tryckning av böcker, designbroderi, godisburkar, underkläder, frisör och taxi. Man har också en fin lokal, med fantastisk utsikt, för olika möten och utställningar. Alla är välkomna in i huset, där det på entréplan finns en skärmutställning, ”Made of Gotland” att ta del av.
Efter detta givande besök, som öppnade ögonen för det speciella med Slite, en aktiv bruksort men också en anrik badort, avslutades mötet med eftermiddagskaffe på Röda Korset i Slite.