Foto Gun Wallier

 Föreningen fick en inbjudan till Visby Travet. Ett varmt välkomnande fick vi redan ute vid grinden av sportchefen Simon Röcklinger. Vi var ett gäng glada amatörer som skulle introduceras och förstå förutsättningarna för spelet.

Vi gick till travskolans stall, där en duktig tränare Fanny Carlsson tog emot oss och presenterade sin häst. “Han är taggad” sa hon. “Det syns tydligt! Han darrar ... och han gäspar. Det gör han alltid när han ska springa. Han gillar det! Det är jag säker på.” Och de tu var ett med varandra. Det blev ett trevligt och informativt inslag på besöket.

Vi skulle få se tävlingar och samtidigt bli serverade en god lunch med fin utsikt över travbanan. Bordskompisen satsade trettio kronor och vann arton. Inte illa!

Tränarna körde motsols uppvärmningsrunda och sedan bar det av. Galopperande hästar fick bryta.

Visby Travet har fyllt sjuttio år och har en spännande historia bakom sig. Här finns travskola för den intresserade och man kan få sitta i sulky bakom hästen tillsammans med en rutinerad kusk som instruerar. De har också välgörenhetstrav till förmån för barn med psykisk ohälsa. Och så får man lära sig sela och köra travskolans hästar. Det blev en spännande dag!

Gun Wallier, Aktiva Seniorer