Aktiva Seniorer Gotland

Aug  07       Årsmöte Sydvästra avdelningen  Toftagården

Sep  01       First Hotel Kokoloko  Visby Föreningen

Sep  10       Utflykt Enholmen      Norra Föreningen

Okt  05       Reko-ring och Veteranpoolen  Visby Föreningen

Okt  13       Gnisvärds samhälle  Sydvästra Föreningen

Nov  09       Årets böcker med Roland Salemark   Visby Föreningen

Nov  11       Per Smitterberg Fåglar  Sydvästra Föreningen

Dec  05       Luciafirande  Sydvästra Föreningen

Dec  14       Jullunch med underhållning   Visby Föreningen

 

OBS! Håll utkik på meddelande om ändringar från Aktiva Seniorer under Pensionärsnytt i GT och GA.

 

God fortsättning på sommaren. Till hösten planerar öns olika lokalavdelningar att genomföra några aktiviteter. Försenat årsmöte den 7 sep för Visbyföreningen.

Se program för hösten! 🌷

Enligt uppdrag av Aktiva seniorers lokalavdelningar.

Foto Gun Wallier

 Föreningen fick en inbjudan till Visby Travet. Ett varmt välkomnande fick vi redan ute vid grinden av sportchefen Simon Röcklinger. Vi var ett gäng glada amatörer som skulle introduceras och förstå förutsättningarna för spelet.

Vi gick till travskolans stall, där en duktig tränare Fanny Carlsson tog emot oss och presenterade sin häst. “Han är taggad” sa hon. “Det syns tydligt! Han darrar ... och han gäspar. Det gör han alltid när han ska springa. Han gillar det! Det är jag säker på.” Och de tu var ett med varandra. Det blev ett trevligt och informativt inslag på besöket.

Vi skulle få se tävlingar och samtidigt bli serverade en god lunch med fin utsikt över travbanan. Bordskompisen satsade trettio kronor och vann arton. Inte illa!

Tränarna körde motsols uppvärmningsrunda och sedan bar det av. Galopperande hästar fick bryta.

Visby Travet har fyllt sjuttio år och har en spännande historia bakom sig. Här finns travskola för den intresserade och man kan få sitta i sulky bakom hästen tillsammans med en rutinerad kusk som instruerar. De har också välgörenhetstrav till förmån för barn med psykisk ohälsa. Och så får man lära sig sela och köra travskolans hästar. Det blev en spännande dag!

Gun Wallier, Aktiva Seniorer

 

Pensionärsrådet är ett forum för dialog och ömsesidig information mellan rikstäckande pensionärsorganisationer och Region Gotland. Våra föreningar inom Aktiva Seniorer har representation med en ordinarie ledamot och en ersättare.

Syftet med Pensionärsrådet är att ge information om och ge förslag till lämpliga anpassningar av Region Gotlands verksamheter som berör äldres förhållande i samhället. Pensionärsrådet ska kunna väcka enskilda frågor, som ska besvaras vid kommande sammanträde av sakkunniga.

Du kan säga vad du tycker genom att formulera din åsikt i en blankett, som tillhandahålls av vår representant.

Lämna medborgarförslag! Dina synpunkter är värdefulla! Det finns flera olika sätt att påverka den service som erbjuds i Region Gotland!

Våra representanter i Pensionärsrådet är:

Ingegerd Hörsne, Aktiva Seniorer Norr ordinarie

Hörsne, Line 721, 62258 Romakloster teI. 070-486 88 37

Leif Gustafsson, Aktiva Seniorer Norr, ersättare

Kajlungs 3247, 624 53 Lärbro, tel. 070-773 17 80