Aktiva Seniorer Gotland

 

           

Norra Gotlands Aktiva seniorer besökte Visby Flygplats den 8/11. Kati Ahtee, försäljnings-och marknadschef, tog emot oss och vi fick en utförlig redogörelse om och omkring flygplatsens nuvarande funktion och utveckling.

Swedavia äger och utvecklas. Basutbudet är nationellt. Flygplatsen gör det möjligt för människor att träffas. Det finns en ständigt pågående miljödebatt, vilket gruppen var intresserad att debattera.

Gotlands flygplats, som öppnade 1942, har utöver ordinarie flyg, med allt vad det tillhör av säkerhet, brandbilar, bagageutlämning, säkerhetskontroller även plats för Flygklubbar, helikopter, ambulans, Försvarsmakten och Posten. Restaurang/ kafé var snyggt renoverade, liksom avgångs – och ankomsthallar.

Vi avslutade vårt besök genom att tacka Kati för ett ovanligt informativt och trevligt mottagande och sammankomsten avslutades med lunch på Snäckhagens restaurang, då restaurangen på flygplatsen endast är tillgänglig för incheckade.

Pensionärsrådet är ett forum för dialog och ömsesidig information mellan rikstäckande pensionärsorganisationer och Region Gotland. Våra föreningar inom Aktiva Seniorer har representation med en ordinarie ledamot och en ersättare.

Syftet med Pensionärsrådet är att ge information om och ge förslag till lämpliga anpassningar av Region Gotlands verksamheter som berör äldres förhållande i samhället. Pensionärsrådet ska kunna väcka enskilda frågor, som ska besvaras vid kommande sammanträde av sakkunniga.

Du kan säga vad du tycker genom att formulera din åsikt i en blankett, som tillhandahålls av vår representant.

Lämna medborgarförslag! Dina synpunkter är värdefulla! Det finns flera olika sätt att påverka den service som erbjuds i Region Gotland!

Våra representanter i Pensionärsrådet är:

Helena Månsson, Aktiva Seniorer Sydväst, ordinarie

Kyrkberget 2, 621 56 Visby, teI. 076-946 53 39

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Leif Gustafsson, Aktiva Seniorer Norr, ersättare

Kajlungs 3247, 624 53 Lärbro, tel. 070-773 17 80

E-post : Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.