Aktiva Seniorer Gotland

Vi fick en intressant redogörelse om ullens väg från fårklippning till garn. Ullen tvättas rensas och slungas. Det tar flera dagar. Adele Poppe och Anki Stenström sköter all tillverkning tillsammans. De finns med vid fårklippningen- sorterar och rensar ullen väl, tvättar den och framställer garnet med hjälp av åtta maskiner. Vi fick se hur ullen blivit kardad och beredd till spinneriet, som sedan blev till färdigt garn. Garn av olika sorter och färgnyanser från svar till vitt.- Alpackagarnet var så mjukt! När man har berett t.ex. svartull, måste maskinerna rengöras. Det arbetet kan ta 1½ dag. 

Vi 20 aktiva seniorer var imponerade över dessa kvinnors framåtanda och förmåga! Vi önskar dem stor framgång med verksamheten och den butik ( förutom den de har på S:t Hansgatan) som de ska starta i sommar på gården.

Pensionärsrådet är ett forum för dialog och ömsesidig information mellan rikstäckande pensionärsorganisationer och Region Gotland. Våra föreningar inom Aktiva Seniorer har representation med en ordinarie ledamot och en ersättare.

Syftet med Pensionärsrådet är att ge information om och ge förslag till lämpliga anpassningar av Region Gotlands verksamheter som berör äldres förhållande i samhället. Pensionärsrådet ska kunna väcka enskilda frågor, som ska besvaras vid kommande sammanträde av sakkunniga.

Du kan säga vad du tycker genom att formulera din åsikt i en blankett, som tillhandahålls av vår representant.

Lämna medborgarförslag! Dina synpunkter är värdefulla! Det finns flera olika sätt att påverka den service som erbjuds i Region Gotland!

Våra representanter i Pensionärsrådet är:

Helena Månsson, Aktiva Seniorer Sydväst, ordinarie

Kyrkberget 2, 621 56 Visby, teI. 076-946 53 39

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Leif Gustafsson, Aktiva Seniorer Norr, ersättare

Kajlungs 3247, 624 53 Lärbro, tel. 070-773 17 80

E-post : Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.